Mörk chokladpannacotta med vallmoflarnBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mörk chokladpannacotta med vallmoflarn

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Gelatinblad
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • 3 msk

      Strösocker
    • 100 gram

      Mascarpone
    • 100 gram

      Mörk choklad (70%)
    • 2 dl

      Glögg (vit)
    • 2 krm

      Balsamsirap (vit)
    • 1 msk

      Sirap (ljus)
    •  

      Kanel
    • 1 cl

      Standardmjölk
    • 0.50 msk

      Honung
    • 30 gram

      Smör
    • 0.50 dl

      Sesamfrö
    • 1 msk

      Vallmofrö (blå)
    • 4 styck

      Hallon (färska)
  • Gör så här:
    1. Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten.
    2. Koka upp grädde och socker. Tillsätt mascarpone och choklad. Låt smälta ihop.

      Tillsätt gelatinbladen (utan vatten). Rör ut ordenligt. Häll upp i glas och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar (eller frys 1 timme).
    3. Glöggsirap: Koka samman glögg, socker, balsamsirap och sirap. Tillsätt kanel.
    4. Sätt ugnen på 180°C.
    5. Koka ihop mjölk, honung och smör, cirka 5 minuter. Tillsätt vallmo och sesamfrö.
    6. Klicka ut massan i små klickar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda flarnen i ugn till gyllenbrun färg. Ta ut och låt stelna.
    7. Häll glöggsirap över pannacottan. Garnera med hallon och citronmeliss.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Chokladiga krämiga efterrätter brukar ge fina smakupplevelser. Rätterna är som regel kaloririka och mäktiga varför små portioner ofta är till fördel. Passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

1 h 50 minMedel

Om oss