Skummig bönsoppa med whiskystekt ostronskivling samt friterad svartrot (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skummig bönsoppa med whiskystekt ostronskivling samt friterad svartrot (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Cannellinibönor burk
    • 250 gram

      Ostronskivling (färsk)
    •  

      el. annan svamp
    • 2 styck

      Svartrot
    • 2.50 dl

      Grädde
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 2 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 3 dl

      Rapsolja
    • 2 msk

      Whisky
    • 2.50 dl

      Vatten
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Finhacka löken och fräs i olivolja i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills de börjar ta färg. Tillsätt bönorna och låt sjuda på lägsta värme i ca 10 min. Tillsätt kycklingfond och mixa soppan med mixerstav eller matberedare till en slät soppa. Sila av.
    2. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Tillsätt grädde och créme fraiche, låt koka in på medellåg värme. Smaka av med salt. Riv svampen i strimlor och stek på medelhög värme i stekpanna, tillsätt whisky.
    3. Skala och riv svartroten i långa strimlor. Hetta upp rapsolja i en panna/kastrull till 190ºC och fritera svartroten i ca 1 min. Tag upp och lägg på hushållspapper.
    4. Lägg svampen i djupa tallrikar, tillsätt soppan och toppa med den friterade svartroten. Servera.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kockens tips!

Denna rätt ingår i Rent a Chefs vintermeny 2006. Menyse samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner, som vill uppleva något extra i privat miljö.
Kommentar
Om oss