Konjaksblåbär (efterrättssås)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Konjaksblåbär (efterrättssås)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal dl

    • 3 dl

      Blåbär (färska)
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 2.50 msk

      Konjak/brandy
    • 2 tsk

      Maizena
  • Gör så här:
    1. Blanda socker, konjak och blåbär i en kastrull. låt koka upp på medellåg värme.

    2. Tag av från plattan och tillsätt 2 tsk maizena om såsen önskas tjockare.

    3. Servera blåbärssåsen till pajer, mousse, puddingar eller pannkakor.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Jappsås (efterrättssås)
0 voting
Kolasås (efterrättssås)
Om oss