Kokt skottarevshummerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokt skottarevshummer

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 24 h )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal hel hummer

    • 6 styck

      Hummer (levande)
    • 6 liter

      Vatten till kokning
    • 240 gram

      Havssalt
    • 3 styck

      Bitsocker
    • 1 flaska

      Lättöl (gärna mörkt)
    • 2 knippe

      Dill
    • Tillbehör:
    •  

      Majonnäs
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten, salt och socker. Häll i öl och dill när allt har löst sig och låt det koka på högsta värme i cirka 2 minuter.
    2. Koka två humrar i taget. Sänk till medellåg värme och låt småkoka i 11 minuter.
    3. Tag snabbt upp humrarna ur spadet och
      låt dem svalna på rygg utan spad.
      Låt även spadet svalna ordentligt och
      lägg sedan tillbaka humrarna.
    4. Ställ humrarna kallt över natt och servera nästa dag med tillbehör, exempelvis ett gott ljust matbröd, majonnäs, aioli eller rhode islandsås.

KOCK: Per i HolmenPer i Holmen

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Hemkokt hummer

Hemkokt hummer

  • 20 min
  • 10 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Sälta är vanligt ihop med skaldjur. Kokta "naturella" skaldjur som räkor, kräftor, krabba och hummer är ganska salta även om vi kanske inte uppmärksammar detta på annat sätt än att man blir ganska törstig efter en sådan   LÄS MER
Kockens tips!

Kontrollera gärna innan tillagning att alla hummrar är levande. Detta görs genom att man sträcker ut stjärten och knackar på skalet. Stjärten böjs då hastigt in om hummern lever. Skottarevet = revområde utanför Falkenberg i Halland.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Kokt ris

Kokt ris

20 minEnkelt

0 voting
Kokt primörpotatis

Kokt primörpotatis

20 minEnkelt

Om oss