Kokta svartrötter Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokta svartrötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Svartrot
    • Tillbehör:
    •  

      Salt (grovt havssalt)
    •  

      Smör
    •  

      Citronjuice
  • Gör så här:
    1. Skala och skölj svartrötterna.
      Dela dem i 10 cm stavar.
      Lägg direkt i kastrull med kallt vatten.

      (Skalade svartrötter svartnar fort. För att undvika detta, lägg dem direkt i vatten, eller så kan man pressa lite citron över).
       
    2. Koka upp och låt småkoka i ca 10 minuter tills de mjuknat något. Häll bort kokspadet.
       
    3. Servera dem som de är till mat, gärna med havssalt och en klick smör till. Lite pressad citron passar också.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Svartrötter avger en klibbig vätska som fastnar på händerna och som är lite svår att tvätta bort. Svartrötter kallas ibland för fattigmanssparris pga av dess liknande smak som vit sparris och för att de billigare i pris.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokt skottarevshummer
Om oss