Toast Skagen - skagenröraBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Toast Skagen - skagenröra

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Räkor (rensade)
    • 0.50 dl

      Majonnäs
    • 0.50 dl

      Crème fraiche
    • 1 knippe

      Dill
    • 0.50 styck

      Citron
    • 4 msk

      Löjrom
    • 4 skiva

      Formfranska
    • 4 msk

      Smör
    •  

      Ger 1 smörgås/portion
  • Gör så här:
    1. Skala räkorna och hacka dillen.

    2. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek brödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Eller rosta dem i brödrost. Låt dem svalna på tallrikar.

    3. Blanda räkor, dill, majonnäs och créme fraiche i en skål. Pressa över lite citronsaft.

    4. Skeda upp skagenröran på brödsskivorna och dekorera med en klick rom, citronskiva och en dillkvist.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla skaldjursrätter är oftast smakrika anrättningar tack vare smakrika tillbehör, Främst handlar det om kaloririka och smakrika såser till maten. Ofta utgör såsen en väsentlig del av portionsvikten vilket gör rätten fyllig.  LÄS MER
Kommentar
Om oss