Toast Skagen - skagenröra

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Toast Skagen - skagenröra

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor (rensade)

600.0 

gram

Majonnäs

0.5 

dl

Crème fraiche

0.5 

dl

Dill

1.0 

knippe

Citron

0.5 

styck

Löjrom

4.0 

msk

Formfranska

4.0 

skivor

Smör

4.0 

msk

 

Ger 1 smörgås/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 238 gram)

Ingredienser

Räkor (rensade) 600.0 gram  

Majonnäs 0.5 dl  

Crème fraiche 0.5 dl  

Dill 1.0 knippe  

Citron 0.5 styck  

Löjrom 4.0 msk  

Formfranska 4.0 skivor  

Smör 4.0 msk  

 

Ger 1 smörgås/portion 

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (25 min )

  1. Skala räkorna och hacka dillen.

  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek brödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Eller rosta dem i brödrost. Låt dem svalna på tallrikar.

  3. Blanda räkor, dill, majonnäs och créme fraiche i en skål. Pressa över lite citronsaft.

  4. Skeda upp skagenröran på brödsskivorna och dekorera med en klick rom, citronskiva och en dillkvist.

PASSAR TILL

Hemlagad majonnäs

Fler recept inom Skaldjurs-/romsmörgås

Liknande recept som Toast Skagen - skagenröra

Annonser