Smörstekt torskrygg på toast

Smörstekt torskrygg på toast

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Torskrygg
    •  

      Smör
    • 4 st stor

      Vitt matbröd (skivor)
    • 1 styck

      Fänkål
    • 12 styck

      Grön sparris (färsk)
    • 6 styck

      Oliver (gröna el. svarta)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 4 styck

      Äggula
    • 3 cm

      Pepparrot (färsk)
    •  

      Olivolja
    • 1 dl

      Majonnäs
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Börja med att dela fänkålen och strimla riktigt tunt. Lägg i en skål och vänd runt i lite olivolja, salta och peppra. Dela, kärna ur oliverna och blanda ner. Skär sparrisen i bitar, spara lite större bitar av knopparna till dekoration.
    2. Rör ihop majonnäs och riven pepparrot till önskad styrka, det ska vara lite sting.
    3. Smörstek eller rosta brödskivorna. Dela torsken i fyra portionsbitar, salta och peppra. Stek sparrisbitarna lätt i smör, lägg därefter ner torskryggen och stek den på skinnfria sidan först tills den är gyllengul, vänd och stek andra sidan. När fisken når 52 grader är den klar (3-4 minuter per sida om du inte använder termometer).
    4. Lägg brödet på en tallrik, bred en klick majonnäs ovanpå. Fortsätt med fänkålssallad, torsken och strö över sparris. Placera en rödlöksring och äggula på fisken, riv över lite extra pepparrot och dra ett varv med pepparkvarnen.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss