Kycklinglever på smörgåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklinglever på smörgås

  • 0 voting
    0Recension
    • 16 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Kycklinglever
    •  

      Matolja
    • 4 skiva

      Matbröd (gärna mörkt)
    •  

      Kryddgrönt
    •  

      t.ex. gräslök
    • Äggröra:
    • 4 styck

      Ägg
    • 0.75 dl

      Mjölk
    • 1 msk

      Smör och/el. olivolja
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Putsa levern fri från fett och hinnor. Stek levern lätt i matolja på medelvärme ca 3-5 minuter (beroende på tjocklek) på vardera sidan. Lättsalta. Skär i skivor.
       
    2. Äggröra: Vispa/blanda äggen lätt, tillsätt mjölk och kryddor. Det är viktigt att inte vispa mycket.

      Smält 1 msk fett i panna på medellåg värme. Häll smeten i pannan och rör sakta med en trägaffel i pannan, så att lös smet blandas med stannat ägg. Rör ner 1 msk fett.
       
    3. Lägg äggröran på brödet (utan matfett),
      salta och peppra. Lägg på levern och garnera med grönt. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Ett utmärkt sätt att använda överbliven lever. Det går lika bra att använda annan lever. På bilden har vi använt kaninlever.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Karljohans smörgås
0 voting
Kycklinglever med vindruvor
Om oss