Kycklinglever med vindruvorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklinglever med vindruvor

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Kycklinglever
    • 250 gram

      Svamp
    • 200 gram

      Vindruvor (blå)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 1 dl

      Rött vin
    • 2 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Blandade rotfrukter
  • Gör så här:
    1. Förbered: Koka upp vatten och skålla (koka) druvor i högst en minut.
      Dra av skinnet och peta ut kärnorna.
      Putsa levern och skär i bitar, salta lätt.

    2. Rotfrukter: Skala och tärna rotfrukter.
      Koka i lättsaltat vatten cirka 10 minuter.

    3. Lever: Lättstek levern på medelvärme i matfett 2-3 min, till fin yta. Lägg åt sidan.

    4. Sås: Häll vatten+fond och vin i pannan.
      Koka ner till halva volymen. Smaka av med salt och peppar. Sänk till medellåg värme och tillsätt lever och druvor.
      Värm upp.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALT. TILLBEHÖR

Koka grönsaker - grundrecept

Koka grönsaker - grundrecept

  • 15 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är mager och smakrikmat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika.  LÄS MER
Kockens tips!

Blandade rotfrukter kan t.ex. bestå av morötter, palsternacka eller svartrötter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklinglever på smörgås
Om oss