Ryggbiff med portvinssåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ryggbiff med portvinssås

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 50 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Ryggbiff (hel bit)
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 0.50 dl

      Portvin
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 1 dl

      Steksky
    • 2 msk

      Oxfond (konc.)
    • 2 tsk

      Soja
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen till 180 grader.
      Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek köttet hastigt på högsta värme så att det får en fin stekyta. Salta och peppra.

    2. Sätt in köttet i ugnen tills innertemperaturen i köttet är 58 grader (mät med köttermometer). Tag ut köttet och låt det vila i en djup tallrik en halvtimme. Spara köttsaften som blir över i tallriken och använd till såsen.

    3. Blanda portvin, köttsaft/steksky, fond, kryddor, soja och låt koka upp. Sänk värmen till medellåg och tillsätt grädde.
      Låt småkoka i ytterligare 3 min.

    4. Servera köttet och såsen med pommes frites eller klyftpotatis.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Klyftpotatis i ugn

Klyftpotatis i ugn

  • 30 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Pommes frites

Pommes frites

  • 30 min
  • 4 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kockens tips!

När du köper ryggbiff så får gärna fettet på ovansidan sitta kvar. Köttet blir saftigare om fettet får sitta kvar vid tillagningen.
Om man vill ha såsen något tjockare kan man tillsätta 1 msk maizenamjöl mot slutet.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ryggbiff

Ryggbiff

2 hMedel

0 voting
Portvinssås

Portvinssås

25 minEnkelt

Om oss