Vitlöksbakad torsk med grönsaksröraBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Torskfilé
    •  

      el. annan vitfisk
    • 20 gram

      Smör
    • 4 klyfta

      Vitlök
    • 4 styck

      Sardellfilé (inlagd)
    •  

      Salt & svartpeppar
    • 2 styck

      Zucchini
    • 1 styck

      Aubergine
    • 1 stjälk

      Blekselleri
    • 12 styck

      Cocktailtomater
    • 2 styck

      Gul lök
    • 0.50 dl

      Olivolja
    •  

      Parmesan (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150°C.

    2. Skär fisk i portonsbitar. Lägg ut fisken på en plåt med bakplåtspapper. Skala och skiva vitlök väldigt tunt. Fördela vitlöken över fisken. Lägg en sardellfilé på varje fisk. Salta och peppra. Hyvla smör och lägg det på fisken. Låt stå.

    3. Skär zucchini, aubergine och blekselleri i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Värm en stekpanna. Stek zucchini och aubergine i olja tills de får lite färg.

    4. Tillsätt selleri, lök och vitlök. Stek ytterligare någon minut. Lägg sedan i tomaterna. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    5. Sätt in fisken i ugnen och baka den snabbt, cirka 5 minuter.

    6. Servera fisken med grönsaksröran och riv parmesan över.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tortillas med torsk

Tortillas med torsk

20 minEnkelt

Om oss