Tortillas med torskBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tortillas med torsk

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Tortilla (mjuka)
    • 500 gram

      Torskfilé
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 0.50 styck

      Gurka
    • 8 blad

      Isbergssallat
    • 5 styck

      Tomater
    • 250 gram

      Guacamole
    •  

      Tacosås - hot/stark
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Skala, tärna gurka och tomater. Skär torsken i småbitar.

    3. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i fisken och tag av kastrullen från plattan. Låt torsken ligga cirka 4 minuter i kastrullen så att den blir kokt och vit.

    4. Lägg in tortillabröden i ugnen i ca 3 minuter.

    5. Ta upp fisken ur kastrullen och ta ut brödet ur ugnen. Fyll tortillabröden med grönsaker, guacamole och torskbitarna. Toppa sedan försiktig med några droppar tacosås.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Tortillas med lax

Tortillas med lax

30 minEnkelt

Om oss