Vit chokladpannacotta med basilikaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vit chokladpannacotta med basilika

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 3 h )

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal små glas

    • 4 dl

      Vispgrädde
    • 150 gram

      Vit choklad
    • 0.50 kruka

      Basilika
    • 1 styck

      Lime
    • 2.50 styck

      Gelatinblad
    • 2 dl

      Färska bär
  • Gör så här:
    1. Blötlägg gelatin. Riv skal från lime.
      Bryt chokladen i bitar.
       
    2. Koka upp grädde och dra av från plattan.
      Tillsätt choklad och låt den smälta helt.
      Tillsätt basilika, limeskal och limejuice.
      Mixa med stavmixer.
       
    3. Krama geletinbladen lätt för att pressa ur vatten. Lägg ner dem i gräddblandningen.
      Rör om tills gelatinet löst sig.
       
    4. Häll upp i små glas.
      Ställ in i kylen i cirka 3 timmar.
       
    5. Ta ut före servering och dekorera med bär.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

En pannacotta med vuxensmak, inte så söt och med en pikant smak av basilika. För en barnvänligare variant tas basilikan bort.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chévredip med basilika
Om oss