Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Älgfilé (mörad)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Plastfilm
    • Sås:
    • 2 msk

      Senapspulver (Colman´s)
    • 2 msk

      Lingonsylt (rårörda)
    • 1 msk

      Pepparrot (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Skär älgfilén i 3 cm tjocka skivor.

      Lägg varje skiva mellan plastfilm och banka ut köttet med knuten näve eller med en kastrull, så tunt som möjligt utan att köttet spricker upp. Lägg upp på tallrik.

    2. Riv pepparrot. Blanda pepparroten med senap och lingonsylt.

    3. Bred ut ett tunt lager sås på varje skiva kött. Salta och peppra lätt.

      Ställ gärna kallt i avvaktan på servering.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Örtgravad älgfilé (förrätt)
0 voting
Senapslingon (tillbehör)
Om oss