Vichykokta morötterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vichykokta morötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 10 styck

      Morot
    •  

      Vichyvatten
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    •  

      Smör
  • Gör så här:
    1. Skala morötterna, men låt en del av blasten vara kvar.

    2. Koka upp vichyvattnet i en kastrull och tillsätt lite salt. Koka häftigt på medelhög värme i 4-5 min.

    3. Servera morötterna med rört smör antingen som förrätt eller till en köttbit.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Klassist franskt recept. Morötterna lär bli mjällare i vichyvatten. Vichyvatten är ursprungligen ett kolsyrat mineralvatten från källorna vid hälsobrunnen i Vichy, en ort i Sydvästra Frankrike, kanske mest känd för Vichyregeringen under andra världskriget.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Halstrade morötter

Halstrade morötter

10 minEnkelt

Om oss