Apelsinkokta karotter (morötter)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Apelsinkokta karotter (morötter)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 15 gram

      Karotter
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 dl

      Apelsinjuice
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Vitvinsvinäger
    • 1 msk

      Honung (flytande)
    •  

      Salt (grovt havssalt)
  • Gör så här:
    1. Skala karotterna.

    2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs karotterna på medelvärme utan att de tar färg.

    3. Tillsätt apelsinsaft och lite vatten.
      Låt koka på medellåg värme i ca 10 min.

    4. Tillsätt honung, vinäger och salt.
      Låt småkoka ytterligare någon minut.

    5. Strö gärna över lite salt innan servering.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Karott är en kort, rundad morotssort med varierande färg (violettrött, mörkrött, blekorange, eller gulvit). Smaken liknande vanliga morötter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Vichykokta morötter
0 voting
Halstrade morötter

Halstrade morötter

10 minEnkelt

Om oss