Västerbottengratinerade havskräftorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Västerbottengratinerade havskräftor

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 8 styck

      Havskräftor (råa)
    • 150 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 1 kruka

      Persilja
    • 0.50 styck

      Citron
    • 50 gram

      Västerbottenost
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 250°C.

    2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hacka persilja. Riv västerbottenost.

    3. Lägg smör, lök, vitlök och persilja i en bunke. Pressa ner citron. Blanda väl.

    4. Dela kräftorna på längden. Lägg dem i en ugnsfast form med skalsidan nedåt. Fördela över smörblandningen. Strö över osten.

    5. Gratinera i ugnen cirka 5 minuter.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla skaldjursrätter är oftast smakrika anrättningar tack vare smakrika tillbehör, Främst handlar det om kaloririka och smakrika såser till maten. Ofta utgör såsen en väsentlig del av portionsvikten vilket gör rätten fyllig.  LÄS MER
Kockens tips!

En lätt måltid med bröd och sallad. Den går också bra att servera som förrätt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gratinerade havskräftor
Om oss