Grillade havskräftor med wasabisåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade havskräftor med wasabisås

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 16 styck

      Havskräftor (råa)
    • Sås:
    • 3 dl

      Grädde
    • 2 tsk

      Wasabipasta
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut kräftorna ur kyl eller frys och låt de bli rumstempererade.
       
    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
       
    3. Sås: Koka ner grädden i en kastrull tills den blivit något tjockflytande. Vispa ner wasabipasta enligt egen smak. Smaka av med salt.
       
    4. Grilla färska kräftor 5-10 min på vardera sidan, tills de blivit genomstekta (men inte mer). Färdigkokta grillas 1-2 minuter per sida.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

  • 20 min
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga skaldjursrätter är ofta klart kraftfulla, kaloririka kompositioner. Exempel på detta är t.ex. Kungskrabba i svartpepparsås och wokade tigerräkor. Kryddigheten i kombination med kraftfullheten ställer krav på kryddiga, smakrika och kraftfull  LÄS MER
Kockens tips!

Färska havskräftor kan inte skalas, men väl halveras med kniv om så önskas.

När man säger "kräftor" på svenska västkusten menar man havskräftor, medan på östkusten tänker på sötvattenskräftor.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gratinerade havskräftor
Om oss