Vårkyckling i apelsinsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vårkyckling i apelsinsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 st liten

      Vårkyckling
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 250 gram

      Majskorn (burk)
    • 3 dl

      Apelsinjuice
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
    •  

      Salt & peppar
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    • Tillbehör:
    • 200 gram

      Grönsallad
    • 1 msk

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Tvätta och skrubba ren potatisen. Skär potatisen med skal i klyftor.

      Koka upp vatten och koka potatisen 4-5 minuter. Ta ur potatisen och lägg dem i en stor smörad ugnssäker form eller på ugnsplåt (med plats även för kycklingen).
       
    2. Sätt ugnen på 180ºC.
       
    3. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och bryn kycklingen vackert brun runt om. Lägg över i formen på potatisen. Häll över stekfettet.
       
    4. Tillsätt fond och apelsinjuice i formen och sätt in i ugn i 35-45 minuter (skär intill låret och se till att köttet inte längre är rött). Häll över majs de sista 10 minuterna.
       
    5. Förbered under tiden sallad.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

I denna grupp hittar vi främst syrliga kyckling- och kalkonrätter. Citron, apelsin, syrlig ost e.d. ger rätten dess karaktäristiska smak som t.ex. i Mandarinkyckling på avokadobädd. Syrligheten är påtaglig, men sällan utpräglad.  LÄS MER
Kockens tips!

Förr användes hönorna till att värpa och tupparna åt man upp. På våren åt man ungtuppar (vårkyckling), som då var en lyxig delikatess. Numera äter vi kyckling året om, medan vårkyckling är extra små kycklingar och därmed extra möra.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Vårkyckling med dillkräm
Om oss