Vanilla splash flambé (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vanilla splash flambé (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 4 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.50 liter

      Vaniljglass
    • 400 gram

      Björnbär (frysta)
    • 0.50 dl

      Rom
    • 100 gram

      Hasselnötter
  • Gör så här:
    1. Finhacka hasselnötterna.

    2. Värm upp bären i en stekpanna tills det hela börjar sjuda. Rör om då och då.

    3. Skopa under tiden upp glass i tallrikar, eller på ett fat.

    4. När bären är riktigt heta, häll på rom och tänd på med en tändsticka. Häll upp sås på tallrikarna eller i en serveringsskål. Garnera med hackade nötter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Efterrätter är ofta krämiga och söta vilket som regel ger hög kalorimängd. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas.  LÄS MER
Kockens tips!

Färska mogna bär går bra att använda. Mosa dem lätt i pannan och smaka av med socker. Variera med olika sorters glass och/eller bär.

Var rädd om näsa och hår vid flambering! 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kladdkaka (efterrätt)
Om oss