Tarte de flambée – Flammkuchen

Tarte de flambée – Flammkuchen

  • 1 voting
    1Recension
    • ( + 30 min )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 5 dl

      Vetemjöl
    • 15 gram

      Jäst blå (för matbröd)
    • 2 msk

      Matolja
    • 1.50 dl

      Vatten
    •  

      Salt
    •  

      Strösocker
    • Topping:
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 2 styck

      Gul lök
    • 100 gram

      Sidfläsk (rökt)
  • Gör så här:
    1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten blanda ner oljan. Mät upp mjöl, socker och salt i en annan bunke och blanda väl. Vänd ner mjölblandningen i vätskan och arbeta ihop en deg. Täck över och låt stå medan du förbereder toppingen.
    2. Skala och skiva löken tunt. Skär sidfläsket i små tärningar. Förvärm ugnen till 250 grader.
    3. Dela degen i fyra delar, kavla varje del supertunt, gärna direkt på ett bakplåtspapper eftersom det kan vara svårt att flytta till en plåt utan.
    4. Bre över crème fraiche, toppa med lök och sidfläsk. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

 
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tarte fine med glöggsirap
Om oss