1 h
15 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
700 gram
Kalventrecôte (bit)1 msk
Vetemjöl1 msk
Rosmarin (torkad)1 tsk
Timjan (torkad)2 tsk
Svartpeppar (nymald)2 tsk
Salt1 msk
Matfett (smör)1 styck
Schalottenlök2 msk
Rosépeppar2 dl
Madeira3 dl
Vispgrädde2 msk
Kalvfond (konc)100 gram
Smör800 gram
Potatis1 dl
MjölkKOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Det är först på senare år som kalventrecôte funnits att köpa i butiker och det är inte alla butiker som har styckdelen. I Sverige har man traditionellt styckat kalv på ett annorlunda sätt, men på senare tid har man börjat stycka även på franskt sätt.