RosépepparsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rosépepparsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 msk

      Rosépeppar
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 1 msk

      Smör
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • 1 msk

      Fond (konc)
    • 1 msk

      Smör till stekning
    • Tillval:
    • 2 cl

      Madeira
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka schalottenlöken.

    2. Hetta upp smör i stekpanna på medel-värme och stek löken några minuter tills den är mjuk och glansig (ej bränd).

    3. Krossa rosépepparn och häll det i pannan.

    4. Tillsätt grädde och fond och låt koka upp.
      Vispa ner smöret klickvis och låt koka till lagom tjocklek.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR T.EX. TILL

Kockens tips!

Tillsätt gärna madeira som smaksättare. Tillsätts i så fall under punkt 3, varefter man kokar ner vätskan nästan helt.

Kommentar
Om oss