Tortilla med fläskkarréBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tortilla med fläskkarré

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Tortilla (mjuka)
    • 4 skiva

      Fläskkarré (skivad)
    • 1 förp.

      Fajitas kryddmix
    • 1 msk

      Smör el. margarin
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Paprika (röd el. gul)
    • 1 styck

      Lök (gul, silver e.d.)
    • 3 styck

      Tomater
    • 0.50 styck

      Gurka
    • 2 dl

      Crème fraiche
    •  

      Koriander (färsk)
  • Gör så här:
    1. Hetta upp matfett i stekpanna med hög kant eller stekkastrull och bryn fläskkarrén hastigt på båda sidorna till fin färg.

    2. Sätt ugnen på 175°C.

    3. Tillsätt fajitakrydda i pannan och vatten så att det täcker köttet. Låt småkoka under lock i 10-15 minuter.

    4. Skala och tärna grönsaker.

    5. Värm tortillabrödet ca 3 minuter i ugnen.

    6. Ta ut köttet och skär det i strimlor. Fördela kött och grönsaker på tortillabröden.

    7. Toppa med cremé fraiche och färsk koriander.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tortillas med torsk

Tortillas med torsk

20 minEnkelt

Om oss