Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Torskrygg
    • 75 gram

      Smör
    • 200 gram

      Sockerärter
    • 3 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Potatismos:
    • 0.80 kilo

      Potatis (mjölig sort)
    • 1 dl

      Mjölk
    • 1 dl

      Pepparrot (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis tills den blir mjuk.

    2. Smält smör i en kastrull utan att bränna. Häll över smöret i en kanna och låt vila en liten stund, så att "slaggämnena" lägger sig på botten. Häll av den klara delen av smöret och häll bort det grumliga.

    3. Koka upp saltat vatten. Häll i sockerärter. Låt koka i 2 minuter. Häll av vattnet.

    4. Riv pepparrot. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, salt och peppar. Rör ner pepparrot.

    5. Skär torsk i portionsbitar. Salta och peppra på båda sidor. Stek torsken i rikligt med smör på båda sidor på hög värme. Torsken ska få ordentligt med färg.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

Smakklassningen är på gränsen till kryddig. Med lite mer eller starkare pepparrot blir den kryddig.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Laxpudding med skirat smör
Om oss