Smält smör (skirat smör, brynt smör)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smält smör (skirat smör, brynt smör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min

    • 1 Ingrediens

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 100 gram

      Smör
  • Gör så här:
    1. Smält smör
      Smält smöret i kastrull utan att bränna det.

    2. Skirat smör
      Smält smöret i kastrull utan att bränna.
      Häll över smöret i en kanna och låt vila en liten stund, så att "slaggämnena" lägger sig på botten. Häll av den klara delan av smöret och häll bort det grumliga.

      Skirat smör är godare till maten än smält och används t.ex. till färsk vit sparris. Kockar använder ofta skirat smör till stekning, då det inte lika lätt bränner mat.

    3. Brynt smör
      Bränn smör i panna.
      Vanligen används smörskyn från stekningen av vara som brynt smör. 

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Passar till

Vit sparris med hollandaise (förrätt)

Vit sparris med hollandaise (förrätt)

  • 25 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Smörsåser är såser med hög andel smör (eller margarin). Det kan helt enkelt vara smält/ skirat/ brynt smör, eller redda smörsåser som béarnaise, hollandaise etc.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Laxpudding med skirat smör
Om oss