Torsk- & laxburgareBild av Ingvar Eriksson

Torsk- & laxburgare

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Laxfilé (med skinn)
    • 200 gram

      Torskfilé
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 msk

      Ströbröd
    • 2 msk

      Citronjuice
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    • 0.50 dl

      Rapsolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 0.75 dl

      Majonnäs
    • 2 msk

      Chilisås
    • 1 krm

      Kajennpepparpulver
  • Gör så här:
    1. Blanda ihop majonnäs, chilisås och kajennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
    2. Börja med att ta bort skinnet på lax. Skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar. Kör i en mixer till en jämn fiskfärs.
      Lägg färsen i en bunke.
    3. Tillsätt ägg, ströbröd, persilja och juice från citron. Salta, peppra och blanda ordentligt. Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.
    4. Ta ut färsen. Forma till burgare. Häll rikligt med olja i en stekpanna. Låt oljan bli varm. Stek/fritera burgarna 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta.
    5. Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Kockens tips!

Lätt och gott till helgen. Gör lax- och torskburgare med förslagsvis en härlig, lagom het chilimajonnäs.
Kommentar
Liknande recept
Om oss