Tonfiskcarpaccio med rostade tomater och basilikaolja (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tonfiskcarpaccio med rostade tomater och basilikaolja (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min( + 3 h )

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Tonfiskfilé (rökt)
    • 8 styck

      Cocktailtomater
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt
    •  

      Strösocker
    • Sås:
    • 0.50 kruka

      Basilika
    • Garnering:
    •  

      Havssalt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    •  

      Parmesanost
    •  

      Ärtskott
    • 1 styck

      Lime
  • Gör så här:
    1. Frys fisk: Lägg tonfisken i frysen i 3 tim för att sedan kunna skära tunna skivor (eller frys över natt + ta ut 2 tim i förväg).
       
    2. Förbered: Sätt ugnen på 100ºC.
      Dela tomaterna och lägg på ugnsplåt.
      Ringla över lite olja. Salta och sockra lätt.
      Sätt in i ugn att torka i 1,5 timmar.
       
    3. Sås: Mixa med mixerstav basilika med olivolja och smaksätt med lite salt.
      Sila såsen i ett såll.
       
    4. Lägg upp: Ta ut tonfisken och skiva den i så tunna skivor som möjligt.
      Lägg upp på tallrikar och strö över lite havssalt och dra några varv med svartpepparkvarnen över.

      Dutta över oljesås. Lägg upp tomater.
      Garnera med hyvlad parmesan, ärtskott och klyftad lime.

KOCK: SkåvsjöholmSkåvsjöholm

Uppdragsgivare:www.skavsjoholm.sewww.skavsjoholm.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tonfiskcarpaccio

Tonfiskcarpaccio

1 h 30 minMedel

Om oss