Rostade tomater med borlottibönor (tillbehör)

Rostade tomater med borlottibönor (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 6 styck

      Tomater (kvist-)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 2 kvist

      Timjan
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 burk

      Borlottibönor burk (med spad)
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Persilja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på grill.

    2. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i botten på en ugnsfast form. Halvera tomaterna och lägg på löken med skinnsidan upp. Lägg över timjankvistar och ringla över olivolja. Strö över lite salt och peppar. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter, skalen ska bli lite brända.

    3. Hacka persilja. Tag ut tomaterna. Dra av det mesta av tomatskalet. Häll av vätskan från bönburken. Blanda försiktigt med tomaterna. Pressa över citron. Vänd i persilja.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss