Tacopaj (matlåda)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tacopaj (matlåda)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Nötfärs
    • 4 styck

      Smördegsplatta (17x8)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 1 förp.

      Taco spicemix
    • 1 msk

      Tacosås - medium
    • 1 msk

      Jalapeno inlagd (skivad)
    • 1.50 dl

      Hårdost (riven)
    •  

      Salt & peppar
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    • 2 msk

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med smördeg. Picka degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet.

    2. Sätt ugnen på 225°C.

    3. Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i en kastrull på medelvärme utan att bränna, cirka 3 minuter.

    4. Bryn köttfärs i matfett i en panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. Lägg över i kastrullen.

    5. Tillsätt tomater, tacokryddor och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med salt och peppar. Rör om då och då.

    6. Ta ut formen ur kylskåpet och häll köttfärsröran i formen. Ringla över tacosås. Strö över jalapenos och ost.

    7. Grädda mitt i ugn i 20-25 minuter. Ta ut och låt kallna.

    8. Frys förslagsvis in portionsbitar i hårda fryståliga plastlådor. Förslut med lock eller plastpåse.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är emellanåt kryddiga, heta anrättningar. Vanligtvis har de kryddats med chili vilket är vanligt i mexikansk mat. Vi svenskar föredrar av tradition mildare men ändå karaktärsfulla rätter, varför de flesta köttf  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tacopaj

Tacopaj

1 h 15 minMedel

0 voting
Laxpaj (matlåda)
Om oss