TacopajBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tacopaj

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Nötfärs
    • 4 styck

      Smördegsplatta (17x8)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 1 förp.

      Taco spicemix
    • 1 msk

      Tacosås - medium
    • 1 msk

      Jalapeno inlagd (skivad)
    • 1.50 dl

      Hårdost (riven)
    •  

      Salt & peppar
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    • 2 msk

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med smördeg. Picka degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet.

    2. Sätt ugnen på 225°C.

    3. Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i kastrull på medelvärme utan att bränna, cirka 3 minuter.

    4. Bryn köttfärs i matfett i en panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. Lägg över i kastrullen.

    5. Tillsätt tomater, tacokryddor och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med salt och peppar. Rör om då och då.

    6. Ta ut formen ur kylskåpet och häll köttfärsröran i formen. Ringla över tacosås. Strö över jalapenos. Strö över ost.

    7. Grädda mitt i ugn i 20-25 minuter. Ta ut och servera förslagsvis med god sallad till.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tacopaj (matlåda)

Tacopaj (matlåda)

1 h 15 minMedel

Om oss