Sydländsk hare i grytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sydländsk hare i gryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 45 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Hare (hel, flådd)
    • 4 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    • 2 styck

      Gul lök
    • 200 gram

      Kantareller (färska)
    • 10 styck

      Oliver (gröna)
    • 3 dl

      Marsala starkvin
    • 2 msk

      Viltfond (konc)
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & vitpeppar
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    •  

      Smör
    •  

      Vinbärsgelé
  • Gör så här:
    1. Stycka haren i 6 bitar (4 ben, 2 rygg)
      Salta och peppra lätt. Skala och skiva lök.
      Rensa kantareller och paprika. Skär i bitar.

    2. Gryta: Hetta upp matolja i stor gryta eller stekkastrull och bryn hastigt harbitarna runt om till fin färg.

    3. Tillsätt marsala, oliver, kantareller och fond. Lägg på lock, låt småputtra i 1,5 tim. Tillsätt lite vatten då och då så att det inte kokar torrt.

    4. Tillsätt paprika och lök i grytan efter ca 1 timme. Köttet är klart när det lossar lätt från benen. Smaka av med kryddor.

    5. Potatis: Skala och koka under tiden potatis. Mosa och tillsätt lite smör och salt.

      Servera kött med mos och vinbärsgelé.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kanin eller hare i ugn

Kanin eller hare i ugn

1 h 10 minMedel

0 voting
Kalvlägg i gryta

Kalvlägg i gryta

2 h 30 minMedel

Om oss