Kanin eller hare i ugnBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kanin eller hare i ugn

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 10 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.20 kilo

      Kanindelar (med ben)
    • 1 dl

      Vetemjöl
    •  

      Rosmarin (torkad)
    •  

      Salt & peppar
    • 100 gram

      Smör el. margarin
    • Sås:
    • 1.50 dl

      Steksky
    • 2 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Kalvfond (konc)
    • 1 msk

      Grönpeppar
    •  

      Matlagningssoja
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 200 gram

      Blandsallat
    • 2 dl

      Vinbärsgelé
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen till 175°C.

    2. Stycka kaninen i mindre bitar. Vänd köttet i mjöl blandat med lite salt.

    3. Bryn köttbitarna på medelhög värme i stekpanna 5 minuter på var sida i lite matfett tills de fått fin färg.

    4. Lägg kött med steksky i ungsfast form och resterande smör i botten. Krydda med peppar och rosmarin. Sätt i ugn cirka 45 minuter. Ös bottensky på köttet några gånger. Tag ut och låt köttet vila i 10 minuter.

    5. Skala och koka under tiden potatis i lättsaltat vatten. Förbered sallad.

    6. Sås: Mät upp steksky och sila den helst. Häll sky, grädde och fond i stekpanna. Låt småkoka på medellåg värme några minuter. Tillsätt grönpeppar. Salta och peppra. Färga med några droppar soja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Klassas de som kraftfulla beror det på tillbehören. Rätterna är vanligen "medel" men tillbehör som pommes frites eller rösti gör rätten fettrik och kraftfull. Serveras söta tillbehö  LÄS MER
Kockens tips!

För tjockare sås tillsätt lite matlagningsmjöl och för en sötaktig lite gelé.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sydländsk hare i gryta
Om oss