Sunny cheesecake

Sunny cheesecake

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 1 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Bitar

    • 20 styck

      Digestivekex
    • 150 gram

      Smör
    • Fyllning:
    • 3 styck

      Apelsin
    • 5 styck

      Gelatinblad
    • 300 gram

      Färskost (slät, naturell)
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 0.50 dl

      Florsocker
    • Topping:
    •  

      Aprikos (färsk)
    •  

      Physalis
    •  

      Florsocker till garnering
  • Gör så här:
    1. Blötlägg 2 stycken av gelatinbladen i vatten.
    2. Krossa digestivekex i mixer eller lägg de i en plastpåse och mosa med handen. Smält smöret och blanda med smulorna, tryck ut blandningen i en springform med avtagbar kant. Grädda botten i mitten av ugnen i 175 grader i 10 minuter.
    3. Vispa ost, crème fraiche och florsocker. Riv skalet från en av apelsinerna och pressa saften ur alla tre. Smält gelatinbladen i 0,5 dl apelsinsaften och vispa ner i ostmassan. Fyll formen med ostmassan och kyl.
    4. När kakan stelnat. Blötlägg 3 stycken  gelatinblad i vatten, smält sedan i 3 dl av apelsinsaften. Låt svalna lite och slå gelén över kakan och låt stelna.
    5. Servera med skurna bitar av färska aprikoser och physalis.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!


Kommentar
Liknande recept
0 voting
Västerbotten cheesecake
Om oss