Västerbotten cheesecake (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Västerbotten cheesecake (buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 3 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    25 Skivor (25/sats)

    • 50 gram

      Smör (smält)
    • 200 gram

      Kavring
    • 5 styck

      Gelatinblad
    • 4 dl

      Vispgrädde
    • 200 gram

      Västerbottenost (lagrad)
    • 0.50 knippe

      Gräslök
    • 0.50 styck

      Rödlök
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Plastfilm
  • Gör så här:
    1. Smält smör. Lägg smör och bröd i en matberedare. Mixa.

    2. Klä en brödform med plastfilm. Tryck ut brödmixet i botten till ca en halv cm tjocklek. Blötlägg gelatin i kallt vatten.

    3. Koka upp grädde i en kastrull. Dra åt sidan och riv ner ost. Rör om så att osten smälter. Smaka av med salt och peppar.

    4. Krama ur vattnet ur gelatinet. Lägg ner det i gräddblandningen. Rör om tills gelatinet löst upp sig. Häll blandningen över brödmixet. Ställ in i kylskåp i cirka 3 timmar.

    5. Skala rödlök. Finhacka den och gräslöken. Lyft upp cheesecaken ur formen. Toppa med den hackade löken.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Västerbotten cheesecake
Om oss