Stekt panerad kalvbrässBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Stekt panerad kalvbräss

  • 1 voting
    1Recension
    • 20 min( + 2 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kalvbräss
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Ströbröd
    • 0.50 dl

      Vetemjöl
    •  

      Salt & vitpeppar
    • 50 gram

      Smör till stekning
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    • 250 gram

      Haricots verts (färska)
    • 1 styck

      Citron
    • 4 msk

      Kapris
  • Gör så här:
    1. Lägg brässen i en stor skål med mycket vatten. Låt gärna stå under droppande kran i 1,5 timmar. Byt vatten flera gånger.

    2. Ta ur brässen och dra varsamt bort hinnor, så mycket som möjligt. Detta tar lite tid. Undvik att skada köttet. Lägg tillbaka i vattenbad. Tillsätt 1 msk vinäger eller citrojuice per liter vatten i bunken. Byt vattnet + syra flera gånger. Avlägsna resterande hinnor efter någon halvtimme.

    3. Dubbelpanera: Skär försiktigt i skivor. Vispa upp ägg med en gaffel i en skål. Häll ut mjöl och ströbröd på varsitt fat. Blanda mjölet med lite salt.

    4. Vänd brässen först i mjöl, sedan i äggsmet och sist i ströbröd. Lägg dem på tallrik en stund så att paneringen torkar.

    5. Skala och koka potatis. Pressa potatis i en skål. Tillsätt gärna en klick smör. Smaka av med salt och peppar.

    6. Koka upp vatten och förväll bönorna några minuter (al dente).

    7. Bryn matfett (smör) i en stekpanna på medelvärme. Pannan får inte vara för het, för då bränns paneringen. Lägg i brässen och stek 3-4 minuter på var sida, tills paneringen fått gyllenbrun färg.

    8. Lägg upp på tallrik/fat. Strö över kapris och häll på lite steksky. Servera med citronklyfta, pressad potatis och bönor. 

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativt tillbehör

Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Pilaffris - grundrecept

Pilaffris - grundrecept

  • 30 min
  • 13 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är mager och smakrikmat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika.  LÄS MER
Kockens tips!

De som har fördomar om inälvsmat, vet inte vilka delikatesser de går miste om!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Panerade stekta grisfötter
0 voting
Stuvad kalvbräss
Om oss