Stuvad kalvbrässBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Stuvad kalvbräss

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kalvbräss
    • Stuvning:
    • 1 msk

      Smör el. margarin
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 2 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Sherry (torr)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Kryddgrönt till garnering
  • Gör så här:
    1. Blanchera: Skölj brässen i kallt vatten, gärna länge. Blanchera, dvs lägg den i en kastrull med vatten och koka upp.
      Ta upp brässen och häll bort vattnet.

      Koka upp nytt lättsaltat vatten. Lägg i brässen och koka den 5-10 minuter.
      Tag ur, låt rinna av och svalna något.

      Dra bort hinnorna som täcker brässen.
      Skär brässen i små bitar (finhacka om den skall användas till omelett, krustad e.d.).

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Stuvning: Smält matfett i en kastrull. 
      Vispa ner mjöl. Tillsätt grädde och sherry. Låt sjuda ett par minuter tills såsen tjocknat något. Smaka av med kryddor.

    4. Lägg brässen i såsen och värm upp. Lägg upp och garnera med hackat kryddgrönt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALT. TILLBEHÖR

Pressad potatis

Pressad potatis

  • 25 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälvrätter är i första hand smakrika tack vare varans smakrikedom och smakrika tillbehör. I andra hand är inälvsrätter salta. Syrliga rätter förekommer, men sällsynt.  LÄS MER
Kockens tips!

Stuvad kalvbräss är en milt smakande delikatess, som också passar utmärkt som fyllning i omelett, krustad, vol-au-vent, eller på en rostad brödskiva. Halvera därvid mängden ingredienser. Kalvbräss kan vara svårt att få tag på. Beställ i god tid.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kalvbräss pesto

Kalvbräss pesto

25 minMedel

0 voting
Stuvad spenat

Stuvad spenat

15 minEnkelt

Om oss