Sparrissallad med rökt lax, nobisdressing och kokt ägg

Sparrissallad med rökt lax, nobisdressing och kokt ägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 150 gram

      Vit sparris (färsk)
    • 150 gram

      Grön sparris (färsk)
    • 8 styck

      Rädisor
    • 200 gram

      Grönsallad
    • 4 styck

      Ägg
    • 400 gram

      Lax (varmrökt)
    • 1.50 dl

      Matolja
    • 2 msk

      Vitvinsvinäger
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 1 knippe

      Gräslök
    • 0.50 klyfta

      Vitlök
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala sparris. Dela lite. Koka lätt i saltat vatten. Hyvla rädisorna. Koka äggen cirka 6 minuter.

    2. Koka ägg till dressingen i 3 minuter. Spola kallt och skala. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Hacka gräslök.

    3. Mixa ägg, schalottenlök, vitlök, och vinäger slätt. Tillsätt olja sakta i en tunn stråle. Tillsätt gräslök.

    4. Skala äggen. Vänd sallad, sparris och rädisor i dressingen. Bryt bitar av laxen. Servera med äggen och dressingen.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rökt lax med potatisterrin
Om oss