Spaghetti alla Norma

Spaghetti alla Norma

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Spagetti (Barilla)
    • 1 styck

      Aubergine
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 400 gram

      Körsbärstomater (burk)
    • 1 msk

      Tomatpuré
    • 10 blad

      Basilika (färsk)
    • 4 msk

      Ricotta
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    • 4 dl

      Frityrolja
    •  

      Salt
    •  

      Flingsalt
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
    2. Skala och skiva vitlök tunt. Grovhacka basilika.
    3. Tvätta aubergine och skala den med potatisskalare så du får tunna remsor som skall användas till garnityr. Lägg dessa åt sidan.
    4. Skär resterande aubergine i kuber 3x2 cm. Salta lätt och stek kuberna i het olivolja tills de får gyllenbrun yta, cirka 7 minuter. Lyft dem ur stekpannan och låt dem rinna av på hushållspapper.
    5. Lägg ner vitlök, körsbärstomater, tomatpuré, salt och basilika. Låt ingredienserna koka ihop lite, på hög värme i cirka 4 minuter. Lägg i  auberginekuberna och låt puttra på låg värme.
    6. Häll mjöl på en tallrik. Vänd aubergineremsorna i mjölet.
    7. Värm rikligt med olja i en stekpanna och lägg i aubergineremsorna. Börja med hög värme och sänk till medelvärme när du lägger i auberginen. Fritera tills de får fin yta, cirka 7 minuter. Vänd då och då. Lägg upp på hushållspapper och salta.
    8. Blanda spaghetti med såsen. Lägg upp i portionsskålar och lägg 1 msk ricotta på varje portion. Toppa med friterade aubergineskal.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Tänk på att frityroljan är farligt het och kan sprätta. Inga barn i närheten. Använd gärna glasögon av något slag. Låt oljan svalna innan den hälls bort. Hett fett och vatten passar inte ihop och det kan sprätta förfärligt. Det man friterar skall vara torrt. Om olyckan är framme och det börjar brinna, undvik att släcka med vatten. Försök kväva elden t.ex. med lock på kastrullen.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Spaghetti Papalina
0 voting
Spaghetti Papalina
Om oss