Sötsur dillkyckling (Diet)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sötsur dillkyckling (Diet)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 styck

      Kycklingfilé (utan skinn)
    •  

      el. kycklinglårfilé
    • 3 styck

      Morot
    • 1.50 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 2 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Crème fraiche mini (5%)
    • 1 msk

      Strösocker
    • 1 msk

      Ättikssprit (12%)
    • 1 knippe

      Dill
    •  

      Matlagningsmjöl
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

    2. Skala och tärna morötter. Skär kycklingen i mindre bitar. Finhacka dill.

    3. Koka upp vatten+fond i kastrull eller gryta. Lägg i morötterna och koka dem i 3-5 minuter. Lägg i kycklingen och låt sjuda i 5 minuter.

    4. Tillsätt crème fraiche, socker, ättika och dill. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt.

      Såsen i receptet är ganska rinnig. Önskas tjockare sås, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka in några minuter.

KOCK: Dietkokboken xDietkokboken x

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötman i sötaktiga fågelrätter orsakas av söta tillbehör. Vanligtvis finns en söt sås med i rätten och som sötats med gelé, honung e.d. Tillbehören kan vara söta, som i en hallonsalsa. Oftast är såsen inte rent sö  LÄS MER
Kockens tips!

Jämfört med ordinarie recept har kyckling ökats med 50%, vilket ökat portionsvikten något.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sötsur dillkyckling
Om oss