Sötsur dillkyckling (förberedd friluftsmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sötsur dillkyckling (förberedd friluftsmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (utan skinn)
    •  

      el. kycklinglårfilé
    • 3 styck

      Morot
    • 1.50 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 2 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Crème fraiche mini (5%)
    • 1 msk

      Strösocker
    • 1 msk

      Ättikssprit (12%)
    • 1 knippe

      Dill
    •  

      Matlagningsmjöl
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Aluminiumform+lock
  • Gör så här:
    1. Skala och tärna morötter.
      Skär kycklingen i mindre bitar.
      Finhacka dill.
       
    2. Koka upp vatten med fond.
      Lägg i morötterna och koka dem i 3-5 min.
      Lägg i kycklingen och låt sjuda i 5 minuter.
       
    3. Tillsätt crème fraiche, socker, ättika och dill. Smaka av med salt och peppar.
      Låt allt bli varmt.
       

      Såsen i receptet är ganska rinnig. Önskas tjockare sås, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka in några minuter.
       

    4. Häll upp i aluminiumform och förslut.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötman i sötaktiga fågelrätter orsakas av söta tillbehör. Vanligtvis finns en söt sås med i rätten och som sötats med gelé, honung e.d. Tillbehören kan vara söta, som i en hallonsalsa. Oftast är såsen inte rent sö  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sötsur dillkyckling
0 voting
Sötsur dillkyckling (Diet)
Om oss