Sockerkaka med choklad och nötterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sockerkaka med choklad och nötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Bitar (12st/kaka)

    • 2 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Strösocker
    • 75 gram

      Smör
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Bakpulver
    • 1 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Kakaopulver
    • 1 dl

      Hasselnötter
    •  

      Ströbröd till form
    •  

      Smör till form
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en kakform.

    2. Smält smör. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

    3. Grovhacka hasselnötter. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och hasselnötter i en annan bunke.

    4. Rör ner smör, vatten och mjölblandning i äggvispet. Rör till jämn smet. Rör så lite som möjligt. Häll smeten i sockerkaksformen.

    5. Grädda i nedre delen av ugn i 35-40 minuter. Prova med sticka som skall vara torr när kakan är klar.

    6. Ta ut och låt kakan stå och ånga av några minuter och stjälp sedan upp den på ett fat. Ta bort formen och låt kakan ånga av igen för att inte bli fuktig. Formen kan sedan läggas över som skydd.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Chokladiga bakverk t.ex. kladdkaka är som regel uppskattade efterrätter. Rätterna är kaloririka och mäktiga varför små portioner ofta är till fördel. Passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kockens tips!

Rör inte för mycket i smeten efter tillsättning av bakpulver. Kakan kommer då att bli lätt kompakt.

Kommentar
Liknande recept
Om oss