Choklad och nötter i himmelriketBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Choklad och nötter i himmelriket

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.50 liter

      Vaniljglass
    • 0.50 liter

      Chokladglass
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 1 msk

      Strösocker
    • 100 gram

      Hasselnötter
    • Sås:
    • 250 gram

      Mörk blockchoklad
    • 25 gram

      Smör
    • 3 msk

      Sirap (ljus)
    • 2 msk

      Mjölk
  • Gör så här:
    1. Grovhacka hasselnötter.
      Vispa grädde med socker.
       
    2. Smält choklad i vattenbad (se nedan).
      Tillse att inget vatten kommer i chokladen.
       
    3. Rör ner smör, sirap och mjölk.
       
    4. Lägg upp glass och vispgrädde.
      Häll nötter och varm chokladsås över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Choklad kan smältas långsamt i en kastrull, men måste tas av från plattan så fort den smält färdigt. Säkrast är att använda vatten­bad, dvs värma chokladen i en liten kastrull som står i en större kastrull med hett vatten. En tredje variant är att hastigt smälta i micro. 

Kommentar
Liknande recept
Om oss