Grillad torskrygg med persiljerot på iPiniumplattaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad torskrygg med persiljerot på iPiniumplatta

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 1 h )

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Torskrygg
    • 1 liter

      Vatten
    • 2 msk

      Salt
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Rotpersilja
    •  

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      iPinium (stekplatta)
  • Gör så här:
    1. Blanda vatten och salt i en bunke. Lägg ner torskryggen. Låt torsken ligga i lagen cirka 1 timme.

    2. Lägg in iPinium-plattan i ugnen. Sätt ugnen på 230ºC. Se till att den blir riktigt het.

    3. Skala och tärna persiljeroten. Stek roten i smör på medelvärme tills den har fin färg, cirka 10 minuter.

    4. Lägg torsken på plattan med skinnsidan upp. Vänd efter 5 minuter. Grilla ytterligare 2 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Utan iPiniumplatta

Grillad torskrygg med persiljerot

Grillad torskrygg med persiljerot

  • 15 min
  • 8 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätterna i denna grupp har tydlig sälta, men är sällan mycket salta. Rätten kan vara saltad, eller så är tillbehören tydligt salta t.ex. om ansjovis ingår eller att det är en sojasås till rätten. Fiskråvaran kan vara salt som t.ex. i fallet lutfisk. Ibland serveras lingon till fisk. Är sötman då dom  LÄS MER
Kockens tips!

iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.

Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.

Kommentar
Liknande recept
Om oss