Smördegsinbakad hel basilikabrie (ostefterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smördegsinbakad hel basilikabrie (ostefterrätt)

  • 1 voting
    1Recension
    • 40 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    30 Portioner

    • 1 kilo

      Brieost
    • 1 kruka

      Basilika
    • 6 styck

      Soltorkade tomater i olja (avrunnet)
    • 2 platta

      Smördeg (djupfryst)
    •  

      Så ugnssteks ost >
  • Gör så här:
    1. Ta ut smördegsplattorna ur frysen. Sätt ugnen på 200ºC.

    2. Mixa basilika med soltorkade tomater.

    3. Halvera brieosten på längden i två plattor. Bred ut basilikamixet på den undre plattan. Lägg på den andra plattan.

    4. Lägg över i rund ugnsfast form med kant. Formen bör vara något störren än osten.

    5. Kavla ut smördegsplattorna på mjölat bord. Klä in osten med smördeg.

    6. Sätt in osten i ugen i cirka 20 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pågående arbete.  LÄS MER
Kommentar
Om oss