Smördegsinbakad hel basilikabrie (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smördegsinbakad hel basilikabrie (buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    30 Antal bufféportioner

    • 1 kilo

      Brieost
    • 1 kruka

      Basilika
    • 6 styck

      Soltorkade tomater i olja (avrunnet)
    • 2 platta

      Smördeg (djupfryst)
  • Gör så här:
    1. Ta ut smördegsplattorna ur frysen. Sätt ugnen på 200ºC.

    2. Mixa basilika med soltorkade tomater.

    3. Halvera brieosten på längden i två plattor. Bred ut basilikamixet på den undre plattan. Lägg på den andra plattan.

    4. Lägg över i rund ugnsfast form med kant. Formen bör vara något störren än osten.

    5. Kavla ut smördegsplattorna på mjölat bord. Klä in osten med smördeg.

    6. Sätt in osten i ugen i cirka 20 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Frasig smördegsinbakad korv
Om oss