Skaldjursstuvning - räkstuvningBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skaldjursstuvning - räkstuvning

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Skaldjur (rensade)
    • 5 msk

      Vetemjöl
    • 2 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Fiskfond (konc)
    • 1.50 dl

      Vatten
    •  

      Smör el. margarin
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och rensa räkorna/skaldjuren.

    2. Smält matfettet i en kastrull.
      Vispa ner mjöl och späd med vatten+fond, grädde och kryddor.

    3. Låt småkoka i ett par minuter. Rör om.

    4. Tillsätt skaldjuren och tag av kastrullen från plattan. Låt dem ligga i någon minut så de blir varma.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Crêpes med skaldjursstuvning

Crêpes med skaldjursstuvning

  • 50 min
  • 15 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Servera skaldjursstuvningen som fyllning i till exempel piroger eller crepes. Passar bra i krustader som förrätt eller som tillbehör till mat.

Kommentar
Liknande recept
Om oss