Crêpes med skaldjursstuvningBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Crêpes med skaldjursstuvning

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal crêpes

    • 5 dl

      Mjölk
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 4 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    •  

      Hårdost till garnering
    • Fyllning:
    • 400 gram

      Skaldjur (rensade)
    • 2 dl

      Grädde
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Fiskfond (konc)
    •  

      Salt & peppar
    • 1 msk

      Matfett till stekning
  • Gör så här:
    1. Vispa samman mjölk, mjöl, salt. Vispa ner ett ägg i taget. Smält fett i panna och vispa ner i smeten.

    2. Grädda crêpes i panna på medelhög värme.

    3. Fyllning: Smält lite matfett i en kastrull. Ta av från plattan och vispa ner mjöl. Tillsätt grädde, fond och lite vatten. Koka cirka 4 minuter, tills ganska fast. Tillsätt skaldjur ev. skurna i mindre bitar.

    4. Sätt ugn eller grill på 250°C

    5. Fördela 2 msk fyllning per crêpes. Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt/ungsfat. Riv ost och strö över. 

    6. Gratinera 7-15 minuter högt upp i ugnen, tills osten fått fin färg.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Flertalet skaldjur passar till. I vårt exempel har vi använt färska räkor, men det går också bra med skaldjur på burk. Därvid används burkspad i stället för vatten och koncentrerad fond.

Kommentar
Liknande recept
Om oss