SkaldjursrisottoBild av Anna Skoog

Skaldjursrisotto

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 100 gram

      Räkor (rensade)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 3 dl

      Avorioris
    • 1 dl

      Vitt vin
    • 9 dl

      Grönsaksbuljong
    • 9 dl

      el. vatten+konc grönsaksfond
    • 3 styck

      Morot
    • 1 dl

      Gröna ärter (frysta)
    • 100 gram

      Blåmusslor (burk)
    • 1 dl

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Tina räkor om frusna. Koka upp buljong. Skala och tärna morot.
    2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs lök och vitlök i olja i en rymlig kastrull.
      Tillsätt riset och rör om. Häll på vinet och låt det koka in helt.
    3. Späd med den varma buljongen. Rör om då och då. Låt sjuda i cirka 15 minuter.
    4. Tillsätt morot och ärtor. Låt puttra ihop tills riset är färdigt. Blanda i räkor, musslor och det mesta av den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Garnera med det sista av parmesanosten.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Texmexmat är sällan mager och sällan enbart salt, utan vanligtvis kraftfull och smakrik, eller kryddig. I denna grupp finns i stället risrätter och andra närliggande rätter.  LÄS MER
Kockens tips!

En riktigt krämig risotto är lätt att göra och med räkor, musslor och parmesan blir det underbart gott.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Italiensk skaldjursrisotto
Om oss