Italiensk skaldjursrisottoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Italiensk skaldjursrisotto

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Skaldjur (rensade)
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 4 dl

      Arborioris
    • 1 förp.

      Saffran
    • 1 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 8 dl

      Vatten
    • 3 msk

      Fiskfond (konc)
    • 2 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Matbröd
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök och vitlök.
      Skala skaldjur och ställ kallt så länge.

    2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad gryta eller stekpanna på medelhög värme.
      Fräs lök och vitlök. Tillsätt ris och saffran och stek några minuter.

    3. Sänk värmen något och tillsätt vin under omrörning. Låt koka in i riset.

    4. Tillsätt buljong (vatten+fond) när vinet har kokat in, cirka 1 dl i taget. All vätska ska koka bort innan mer tillsätts. Rör om hela tiden (det gör att risotton blir krämig). Salta och peppra.

    5. Tillsätt mer vatten om risotton blir för torr. Blanda i skaldjuren precis innan servering.

KOCK: L HanssonL Hansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

50 minMedel

0 voting
Italienskt påsklamm
Om oss